Sinterklaas op school

Eindelijk was het zover, Sinterklaas kwam naar Het Baken. We hadden voor die tijd veel geoefend op dansjes, liedjes en mooie mutsen en schudkokers gemaakt. Het was geweldig om de Sint en zijn Pieten in het echt te zien. Onze groep mocht als eerste bij de Sint op visite. Spannend hoor. Sint las af en toe iets in het boek dat wij hadden gemaakt om Sint te helpen.
We gingen allemaal met Sint op de foto. Daarna gingen we terug naar de klas om ons cadeau uit te pakken. Wat een mooi cadeau! Er kwamen moeders op school om spelletjes met ons te spelen, bedankt dat jullie ons wilden helpen. Klik maar op de foto om te zien hoe leuk het was:

Sinterklaas in de klas

De afgelopen weken hebben we natuurlijk over Sinterklaas gewerkt. Wat was het een gezellige boel in onze klas. Samen met juf Marijke hebben we pepernoten gebakken. Op een morgen bleek er voor ieder kind een pakje op de stoel te liggen. Sinterklaas had ze samen met Amerigo in de klas gebracht. Hoe we dat wisten? Amerigo was onderweg iets verloren…..!
Iedereen kreeg een mooie puzzel.
We hebben ook met scheerschuim gespeeld. We kregen een blad van de Sint en mochten krullen en golven tekenen met scheerschuim.
In de huishoek konden we ons verkleden als Sint en Piet. En we hebben weer van alles geknutseld.

Klik op de foto om naar het album te gaan.

Appelmoes en busy boxes

We hebben ons herfstthema feestelijk afgesloten. Samen met juf Willemieke hebben we appelmoes gekookt. We mochten de appels schillen m.b.v. een schilmolentje, stukjes snijden, suiker toevoegen en roeren natuurlijk. Toen de appelmoes ’s middags afgekoeld was, hebben we bijna allemaal geproefd en sommigen lusten zelfs een tweede portie!

Klik voor meer foto’s op de foto om naar het album te gaan.
Daar ziet u ook dat we de middag begonnen met het werken met de ‘busy boxes’. Dit zijn kleine doosjes met diverse opdrachten. Zo kunnen we de tijd die we anders moeten wachten totdat iedereen er is, nuttig en leerzaam gebruiken. Ook na het aankleden bij de gym hebben we hier mee gewerkt.

Nationaal Schoolontbijt

Vandaag deden we op Het Baken weer mee met het nationaal schoolontbijt. Wat was het gezellig in onze klas, iedereen zat te smullen. Opeens ging de klasdeur open en kwam er een meneer met een prachtige ketting om naar binnen. Het was de burgemeester! Hij kwam kijken of wij wel goed ontbeten. Gelukkig ging dat helemaal goed. Bedankt lieve mama's die ons hielpen met het smeren van de boterhammen.

High tea

Op 12 oktober sloten wij de kinderboekenweek af met een gezellige high tea. Ieder kind nam 4 lekkere hapjes mee naar school. Alles zetten we op de ronde tafel in het midden van de kring. Daarna mocht elk kind een hapje kiezen. In de tussentijd las de juf het boek "Bange Barend leert vliegen' voor, dit actieboek is uitgegeven in het kader van de christelijke kinderboekenmaand en leert ons dat we niet bang hoeven zijn, omdat God altijd bij ons is.
We hebben genoten van het verhaal en de lekkere hapjes. De thee hebben we verwisseld voor limonade, ook lekker. Na de vakantie werken we over het boek "kleine muis zoekt een huis' en de herfst.

Weer naar school

We zijn dit schooljaar met 21 kinderen begonnen in groep 1a. In oktober komen er nog een paar kinderen bij en ook komt er af en toe nog een schipperskind bij ons in de klas. Voor alle kinderen was het de eerste keer dat ze naar de basisschool gingen. Best spannend, maar ook heel leuk. We hebben al een boel geleerd de afgelopen weken.
Op 4 september hebben heel veel ouders de informatieavond bezocht. Tijdens deze avond vertelde juf Melina wat we allemaal gaan doen en leren in groep 1. Ook juf Willemieke was die avond aanwezig. Zij is 4de jaars PABO studente en loopt tot de kerst bij ons stage op dinsdag en donderdag.
De foto''s die op de informatieavond zijn getoond kunt u bekijken in onze fotoalbum. Klik op de foto om naar de album te gaan.