Groep 3A

Koningsspelen
Wat een gezellige dag was het! De opening van de Koningsspelen op het plein, daarna het ontbijt, de spelletjes, het fietsen versieren en knutselen in de klas. Bedankt moeders van Sylvan, Janna, Thirza, Rianna, Thomas, Senneh, Ruben van Andel, Evi en Wessel.

Paasmaaltijd

Chromebooks
Vanmiddag hebben we voor het eerst gewerkt met de chromebooks. Dat was even wennen, maar wat ging het goed!

Alles in de wind
Vanmiddag hadden we de voorstelling van het Philharmonisch orkest met de titel 'Alles in de wind'. Vooraf hadden we in de klas al heel veel geleerd over de wind en het eiland.  We leerden wat een klarinet, dwarsfluit, piccolo en hobo zijn. Verder mochten we genieten van mooie muziek en een leuk toneelstuk. Een geslaagde voorstelling!

Biesboschmuseum
Op vrijdag 23 februari kregen we een kijkje achter de schermen van het Biesbosmuseum. Dit in het kader van ons thema: beroepen. De mama van Evi werkt in het Biesbosmuseum. Zij liet ons zien wat ze daar doet en vertelde ook over de manier waarop er goed wordt gezorgd voor de natuur. We mochten zelfs in de kelder kijken. Dat was heel spannend, want hier staan alle opgezette dieren. Heel erg bedankt daarvoor! Ook bedanken we de mama's van Suze, Thomas, Louise, Sam, Jesse, Janna en Jessica.

Naar de Hoogstraat
Vandaag zijn we in het kader van wereldoriŽntatie naar de Hoogstraat geweest voor het thema: Hoe doen ze dat? (beroepen)
We hebben in groepjes mensen geÔnterviewd. We stelden de volgende vragen: En tot slot : Mogen we met u op de foto?

Een leerzaam, gezellig, winderig, maar droog uurtje op de Hoogstraat!  De foto's zien er leuk uit!

Moeders van Thomas, Lucas, Rianna, Lieke en Maud: heel erg bedankt voor jullie hulp.

Crea-ochtend
Op vrijdagmorgen hadden we de crea-ochtend voor kerst. We kregen deze ochtend 3 opdrachten: op een plank met spijkertjes en wol een ster maken, een lantaarn prikken en voorzien van vliegerpapier en een ster maken d.m.v. het vouwen van 8 vliegers en deze op de goede manier aan elkaar plakken.

Samen met de kinderen en alle hulpmoeders en hulpoma hebben we de hele ochtend hard gewerkt. We hadden zelfs 2 glittermoeders, die de ster en de plank voorzagen van een glitterlaagje.  Zelf leken ze ook wel op een 'glitterster' na afloop. Tussendoor was er chocomel en een kerstkransje of een paar lekkere spekkies. Aan het einde van de morgen waren alle drie de opdrachten af. Wat hebben de kinderen goed en hard gewerkt en wat waren ze lief en gezellig! We zijn trots op jullie!

Moeders van Thirza, Rianna, Thomas, Evi, Joy, Angelie en de oma van Lucas HEEL erg bedankt! Wat hebben jullie ons goed geholpen.

Rekenen met kruidnootjes in groep 3
Leerzaam en lekker!

Bingo!
Vandaag speelden we burenbingo. We maakten eerst onze eigen bingokaart. Daarna las iemand van het groepje de kaartjes voor. Wie woont er naast het getal dat wordt voorgelezen ( de buren). Deze mag je doorstrepen . Wie heeft er als eerste BINGO?

Een impressie van de Kinderboekenweek in groep 3a

Bezoek aan het bos
We hebben pas een bezoekje aan het bos in Oosterhout gebracht. De komende weken werken en knutselen we over de herfst en in het bos hebben we gezocht naar spulletjes, die we daarbij kunnen gebruiken.
Ook deden we allerlei opdrachten uit het programma van 'Oerr'.  Het was een leerzame middag en wat hebben we geboft met het weer. Een heerlijk herfstzonnetje!  Opa's van Thirza en Lucas, oma en mama van Mees, mama's van Ruben S., Thomas en Rianna heel erg bedankt voor het rijden en begeleiden.

De Gruffalo
Vanmiddag was de aftrap van de kinderboekenweek met het thema: ' bibbers in je buik'. De meesters en juffen zongen eerst het lied van de Gruffalo en daarna mochten we naar het toneelstuk van de Gruffalo. Erg leuk! We hebben genoten.

Afsluiting project mijn wijk
Vanmiddag sloten we het hoofdstuk van wereldoriŽntatie ' mijn wijk' af. Dit deden we door het maken van stevige constructies met stokjes en spekkies ....mmmm..... We leerden dat een driehoekconstructie veel gebruikt wordt bij het bouwen, onder andere bij bruggen.
Natuurlijk werd er ook een spekkie geproefd tussendoor.

Mijn wijk
Op dit moment werken we met wereldoriŽntatie over ' mijn wijk' . We hebben samen bekeken of de wijk van onze school in een stad staat of in een dorp. Wat zijn de verschillen tussen een dorp en stad? Afgelopen maandag zijn we op excursie geweest in de wijk. We deden een fotospeurtocht met allerlei vragen over de wijk. Erg leerzaam en leuk! Mama' s van Lucas, Stijn, Rolls, Thomas, Maud en Rianna: bedankt voor jullie hulp!

Kriebelbeestjes
We zijn pas naar buiten gegaan met het vak wereldoriŽntatie. Het thema was ' kriebelbeestjes '. We hebben er veel gevonden. Mama' s van Maud, Lieke, Rianna, papa van Sylvan en opa van Thirza: Bedankt voor jullie hulp!