Groep 3A

Rekenen met kruidnootjes in groep 3
Leerzaam en lekker!

Bingo!
Vandaag speelden we burenbingo. We maakten eerst onze eigen bingokaart. Daarna las iemand van het groepje de kaartjes voor. Wie woont er naast het getal dat wordt voorgelezen ( de buren). Deze mag je doorstrepen . Wie heeft er als eerste BINGO?

Een impressie van de Kinderboekenweek in groep 3a

Bezoek aan het bos
We hebben pas een bezoekje aan het bos in Oosterhout gebracht. De komende weken werken en knutselen we over de herfst en in het bos hebben we gezocht naar spulletjes, die we daarbij kunnen gebruiken.
Ook deden we allerlei opdrachten uit het programma van 'Oerr'.  Het was een leerzame middag en wat hebben we geboft met het weer. Een heerlijk herfstzonnetje!  Opa's van Thirza en Lucas, oma en mama van Mees, mama's van Ruben S., Thomas en Rianna heel erg bedankt voor het rijden en begeleiden.

De Gruffalo
Vanmiddag was de aftrap van de kinderboekenweek met het thema: ' bibbers in je buik'. De meesters en juffen zongen eerst het lied van de Gruffalo en daarna mochten we naar het toneelstuk van de Gruffalo. Erg leuk! We hebben genoten.

Afsluiting project mijn wijk
Vanmiddag sloten we het hoofdstuk van wereldoriŽntatie ' mijn wijk' af. Dit deden we door het maken van stevige constructies met stokjes en spekkies ....mmmm..... We leerden dat een driehoekconstructie veel gebruikt wordt bij het bouwen, onder andere bij bruggen.
Natuurlijk werd er ook een spekkie geproefd tussendoor.

Mijn wijk
Op dit moment werken we met wereldoriŽntatie over ' mijn wijk' . We hebben samen bekeken of de wijk van onze school in een stad staat of in een dorp. Wat zijn de verschillen tussen een dorp en stad? Afgelopen maandag zijn we op excursie geweest in de wijk. We deden een fotospeurtocht met allerlei vragen over de wijk. Erg leerzaam en leuk! Mama' s van Lucas, Stijn, Rolls, Thomas, Maud en Rianna: bedankt voor jullie hulp!

Kriebelbeestjes
We zijn pas naar buiten gegaan met het vak wereldoriŽntatie. Het thema was ' kriebelbeestjes '. We hebben er veel gevonden. Mama' s van Maud, Lieke, Rianna, papa van Sylvan en opa van Thirza: Bedankt voor jullie hulp!