11 april 2018: Zwerfafvalactie groep 5

Woensdagmorgen 11 april, stonden zo’n 60 kinderen uit groep 5 klaar. Ze hadden allemaal zin in de zwerfafvalactie die jaarlijks door de Stichting Kinderboerderij Werkendam wordt georganiseerd. Om 9 uur werd de aftrap gegeven door wethouder De Gelder. Na zijn toespraakje werden de veiligheidsvestjes, handschoenen, afvalknijpers en tasjes met een pakje drinken en wat lekkers uitgedeeld en kon iedereen van start gaan.
Onder begeleiding van de moeders, die de vuilniszakken ‘mochten’ dragen, gingen alle groepjes enthousiast op pad in de straten rond de school tot aan de Sasdijk, de Kruisstraat en de Werkensedijk. Twee uur lang werden de handen flink uit de mouwen gestoken en werd er geprikt, geknepen en geraapt om alle vuil in de vuilniszak te deponeren. De gekste dingen kwamen tevoorschijn: veel lege bierflesjes, lege wijn- en drankflessen, sokken, een schoen, een lege spuitbus, lege sigarettendoosjes en een aansteker. Verder een grote kerstkrans, een schep, een laken, keepershandschoenen en een vat schoonmaakazijn gevuld met frituurolie. In de sloot diverse ballen, ernaast een dode kikker en een oude mat; bij de bouw lagen stukken dakleer, stroomdraden en stukken pijp. Zelfs een zak brood en een zakje belegde broodjes lagen er voor het oprapen en overal heel veel plastic! Tussen al het werken door konden de kinderen lekker even uitrusten, wat drinken en een appeltje eten. Ondertussen reed een medewerker van De Jong Groenbeheer rond om volle zakken op te laden en weer lege zakken uit te delen.
Om 11 uur werd de actie afgesloten en alle spullen moesten weer worden ingeleverd, tot spijt van sommige kinderen. De wens werd uitgesproken dat de wijk hopelijk een hele poos schoon en opgeruimd zou blijven. Als dank kregen de kinderen allemaal een mandarijn en een bakje om een appel in te kunnen bewaren. Handig voor de pauzehap! Al het verzamelde zwerfvuil werd afgevoerd in een wagen van de vader van Micha De Jong en de kinderen hebben een fijne ochtend gehad. Eén jongen verzuchtte: ‘Dit was de leukste dag van mijn leven’.

Hoge kortingen op ICT voor alle ouders bij schoolspot.nl
Schoolspot.nl is dé ICT-webwinkel voor het basis- en speciaal onderwijs waar ouders en medewerkers met veel korting officiële software, hardware en andere ICT-gerelateerde producten kunnen bestellen. Deze korting kan oplopen tot wel 90% en dat wil de school jullie niet onthouden!

Schoolspot.nl is geen commerciële webwinkel, maar een dienst voor het onderwijs. Door slimme overeenkomsten die zijn gesloten met leveranciers en omdat jouw basisschool vaak al een gedeelte betaald voor het gebruik thuis, krijg je flinke onderwijskorting als je via schoolspot.nl koopt.

Wat is er verkrijgbaar bij schoolspot.nl?
Het assortiment bij schoolspot.nl is zeer uitgebreid. Je kunt er terecht voor al je software van Microsoft, Adobe, Magix, McAfee, Symantec etc. Maar ook voor laptops, tablets, educatieve software en cursussen en nog veel meer... En het zijn allemaal de nieuwste versies voor soms maar een fractie van de winkelprijs.
Welke producten je in de webwinkel vindt en welke prijzen je ziet, is afhankelijk van de licenties die jouw onderwijsinstelling afneemt bij APS IT-diensten, de eigenaar van schoolspot.nl.

Hoe ontvang je deze korting?
Om te kunnen winkelen bij schoolspot.nl heb je een inlogaccount nodig. Heb je nog geen account dan kun je dat direct aanvragen bij schoolspot.nl, binnen enkele ogenblikken ontvang je via e-mail je inloggegevens en kun je gaan bestellen.

De voordelen van schoolspot.nl Kijk dus op schoolspot.nl, dé ICT-webwinkel voor iedereen in het basisonderwijs!