Groep 5C

Uitvoering de Liefhebber
Woensdag 14 maart zijn we met de bus naar Breda geweest om een uitvoering van 'De Liefhebber' mee te maken.
Een symfonieorkest van ruim 50 musici gaf een uitvoering van een muzikaal verhaal. Het verhaal ging over een buurman en een buurvrouw met veel liefde voor muziekinstrumenten. Maar...zij heeft behalve veel liefde voor muziek, ook een oogje op hm. Uiteindelijk  weet zij de buurman met haar muziek te verleiden. In de voorbereidende lessen op school hebben we de instrumenten uit het symfonieorkest bekeken en beluisterd. Deden we een quiz, welk instrument bij welk geluid hoort. Hebben we getekend op vrolijke, treurige, mooie en spannende muziek. Ook hebben we geoefend om met verschillende muziekinstrumenten een verhaal te vertellen. Leuke lessen met vanmorgen dan deze feestelijke afsluiting. Geweldig klonk het lied: 'Ik ben happy', uit volle borst meegezongen door alle kinderen!

Judo lessen in groep 5c
In de afgelopen week hebben de kinderen judo les gekregen van Kendra ( onze sportcoach) en Berend Vos, leraar bij judo vereniging Libera hier in Werkendam.
Zoals u op de fotos kunt zien, hebben we er allemaal erg van genoten.
Eerst kregen de kinderen allemaal zon mooie witte judo jas aan met een band erom; dit was nodig om elkaar beet te kunnen pakken aan de kraag, de band of de mouw.
Carmen en Anne Lynn hadden hun eigen pak en staan samen prachtig op de foto.
We hebben ook veel geleerd:

Olaf was een hele goede helper voor Berend en hij mocht ook alles mee voordoen.
Daarna deed iedereen zijn best om het goed na te doen.
Frederique mocht een mooie handstand en radslag laten zien.
Wie weet hebben sommige kinderen deze lessen zo leuk gevonden, dat ze wel eens bij de judo willen gaan kijken. Dat kan altijd!
We bedanken Berend en Kendra en we hopen dat ze volgend jaar weer komen.

Kerstviering